16 ученици от ОУ Гео Милев в пловдивското село Белозем и

...
16 ученици от ОУ Гео Милев в пловдивското село Белозем и
Коментари Харесай

Ученици от Община Раковски станаха киберскаути

16 възпитаници от ОУ „ Гео Милев ” в пловдивското село Белозем и 10 възпитаници от ОУ „ Д-р Петър Берон ” в прилежащото село Чалъкови са към този момент част от киберскаутската общественост. Това стана, откакто децата от двете учебни заведения на територията на Община Раковски получиха документи за сполучливо прекосяване на двудневно образование по програма „ Киберскаут “. През първия ден киберскаутите се срещнаха с главните опасности в онлайн пространството за деца на тяхната възраст и с главните способи за справяне с тях.

Научиха се по какъв начин да защищават устройствата си от вируси, по какъв начин да настройват безвредно профилите си в обществените мрежи и да се оправят с нежелани контакти там, по какъв начин да реагират в обстановка на онлайн тормоз сред връстници и по какъв начин да разпознават признаците на подправени вести. През втория ден те взлязоха в функциите на киберскаути, упражнявайки съветването на свои връстници при проблем в интернет и планирането и провеждането на обществени действия, ориентирани към деца на тяхната възраст.

След отличното си показване по време на образованието киберскаутите ще имат два месеца да се разделят на отряди и да приготвят и проведат обществена активност, посредством която да научат свои връстници по какъв начин да се защищават от опасноститте в интернет. Най-добре представилите се три отряда ще бъдат наградени на специфична гала в интернационалния Ден за безвреден интернет на 6 февруари 2018 година в София.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР